Adres Bildirim Dilekçesi Örneği

Adres Bildirim Dilekçesi Örneği

Adres Bildirim Dilekçesi Örneği

Adres Bildirim Dilekçesi Örneği

Adres bildirim dilekçesi örneği yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Dilekçesinin yanlış yazılması, yanlış taleplerde bulunulması taraflar için telafisi imkansız zararların ortaya çıkmasına sebep olabilecektir. Dilekçe yazılması uzmanlık ve hukuk bilgisi gerektirmektedir. Dilekçe hazırlanırken yalın bir dil kullanılmalı dava konusu ve davacının kimlik bilgileri ile birlikte delil gibi olguların da yerine getirilerek yazılması gerekmektedir. Makalemizde adres bildirim dilekçesi örneği sunduk. Unutulmamalıdır ki her somut olay kendine özel olup her somut olayın özelliklerine göre dilekçe hazırlanmalıdır.

Adres bildirim dilekçesi örneği nasıl yazılır konusunda avukatlar meslekleri gereği daha ayrıntılı ve teferruatlı bilgilere ve yeterli donanımlara sahiptirler. Dolayısıyla dilekçe hazırlanması aşamasında uzman avukatlardan hukuki destek alınmalı ve profesyonel bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Davalının adresini bildirmeye ilişkin dilekçe metni hazırlanırken davanın konusuna göre adres bildirim dilekçesi şeklinde taslak olarak bulunabilen dilekçelerden yararlanılabileceği gibi özgün olarak hazırlanan içerikler ile de mahkemelere başvuru yapılabilmektedir.

Adres bildirimi dilekçesi hazırlanırken pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmesi halinde dava süreci hızlı sonuçlanacak ve istenilen sonuç elde edilecektir. Çelik & Baştürk Hukuk ve Danışmanlık Ofisi avukatları Av. Tolga ÇELİK müvekkillerimize son derece profesyonel olarak hizmet vermekteyiz.

….. AİLE MAHKEMESİ’NE

DOSYA NO                   :

DAVACI                        : 

ADRES                          :

                                          

VEKİLİ                         : 

ADRES                          :

 

DAVALI                        : 

ADRES                          :

KONU                            : Davalının adresinin bildirilmesi ve tebligat işlemlerine dair talebimizdir.

AÇIKLAMALAR         : 

Yukarıda esas numarası belirtilen dava dosyasında davalıya yapılacak tebligatın gerçekleşebilmesi için davalının bilinen en son adresinin bildirilmesi talep edilmiştir.

Tebligat Kanunu’nun 10. maddesinin 1. fıkrası uyarınca tebliğ yapılacak kişiye, bilinen en son adresinde tebligat çıkarılması gerekmektedir. Bu doğrultuda, davalıya ait bilinen en son adres “… (davalının adresi buraya yazılacaktır)…” olup, tebligatın öncelikle bu adrese yapılmasını saygılarımızla talep ederiz.

Bu adrese tebligat yapılamazsa, Tebligat Kanunu’nun 10. maddesinin 2. fıkrasına göre, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır. Bu hüküm doğrultusunda, davalının bilinen en son adresine yapılan tebligatın bila dönmesi halinde davalının MERNİS sisteminde kayıtlı yerleşim yeri adresine tebligat çıkarılmasını saygıyla talep ederiz.

Bu Yazıyı Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

Hakkımızda

Çelik & Baştürk Hukuk Bürosu olarak, İstanbul avukat ve arabulucularından oluşan ekibimiz ile birlikte, İstanbul Boşanma Avukatı, İstanbul Ceza Avukatı olarak çalışma alanlarımız içerisinde tüm davalara bakmaktayız. Bilgi için hemen bize ulaşın.